05/29/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

"Маями" поведе на "Бостън" във финала на Изток

Отборът на „Маями Хийт“ победи с 93:79 тима на „Бостън Селтикс“ и поведе във финалната серия в Източната конференция. „Горещите“ изиграха много силен двубой, като основният им коз отново се оказа звездата Леброн Джеймс. Той отбеляза повече от една трета от точките за отбора си – 32, към които добави и 13 спечелени борби. Другият ключов баскетболист в състава на „Маями“ – Дуейн Уейд, добави 22 точки, десет от които в последната четвърт, и седем асистенции.
„Горещите“ поведоха с десет точки в края на първата част. Във втората ролите се размениха и „Бостън“ успя да изравни, като отбеляза 35 точки. След почивката „Маями“ заздрави значително защитата си и допусна само 33 точки. Според Дуейн Уейд това е бил перфектният двубой за „Маями“. Той изтъкна отличната игра в отбрана, както и добрата стрелба, които допринесоха за успеха. Кевин Гарнет отбеляза 23 точки за „Бостън“ и спечели десет борби. Съотборникът му Раджон Рондо отбеляза 16 точки, спечели девет борби и направи седем асистенции.
„Маями“ и „Бостън“ се срещат в плейофите в НБА за трети пореден сезон. Втората среща е след един ден. Във финала в Западната конференция пък „Сан Антонио Спърс“ поведе с 1:0 победи срещу „Оклахома Сити Тъндър“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване