05/29/12 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Сериозен спонсор ще налива пари в "Локомотив" (Пловдив)

Най-големият производител на алкохолни напитки в България – „Винпром-Пещера“, може да стане генерален спонсор на футболен клуб „Локомотив“ (Пловдив). „Черно-белите“ се завърнаха в европейските клубни турнири, след като спечелиха квота за участие в Лига Европа като финалист в турнира за Купата на България. Това автоматично привлече вниманието на едни от най-мощните фирми у нас.
Според няколко пловдивски медии вече са водени предварителни разговори по този въпрос между финансовия благодетел на клуба Константин Динев и собствениците на „Винпром-Пещера“ Атанас Петров и Антон Щерев. При положително развитие се очаква алкохолният гигант да влее крупна сума в клуба първоначално, а според слуховете след време е възможно да предприеме действия и за придобиването на собствеността върху „Локомотив“ (Пловдив). Естествено, при проявено желание за това и готовност за подобни преговори от страна на настоящия собственик на клуба Константин Динев.
Потърсени за коментар, от „Винпром-Пещера“ категорично отрекоха информациите, че имат намерение да стават спонсор на „Локомотив“ (Пловдив) или пък да закупуват дялове в клуба. “Нямаме подобни интереси, това са слухове“, беше краткият коментар от пресцентъра на алкохолния производител.
В същото време пък от стадион „Лаута“ изтече информация, че клубът най-вероятно ще привлече бившия нападател на „Славия“ Николай Божов за началото на новия сезон. Доста драматично пък се развиват нещата с футболистите, чиито договори изтичат. Почти сигурно в отбора няма да останат ставащите свободни агенти вратари Флориан Лучини и Стоян Ставрев, както и Юнес Бенжелун, Базил де Карвальо и Танко Дяков, чийто договор с „черно-белите“ изтича след 6 месеца, но ще бъде прекратен преждевременно. Жереми Родригес също се разделя с клуба, въпреки че има договорни отношения с пловдивския клуб за още една година. При „черно-белите“ има още половин дузина футболисти, чиито контракти изтичат, и е твърде възможно част от тях също да си стегнат куфарите от града под тепетата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване