05/29/12 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Тризнаци на 2 години от Нова Зеландия са сред жертвите на пожара в Доха

Тризнаци на 2 г. от Нова Зеландия, четири испанчета, тригодишно момиченце от Франция, както и деца от Япония, Филипините и Бенин са сред жертвите на пожара в търговския център в Доха, съобщава Ройтерс. От 19-те загинали чужденци 13 са деца. Не е ясно какво е причинило огъня, който е бил най-силен в детския център на мол „Виладжио“ в западната част на катарската столица. Близки на починалите деца са обяснили за Ройтерс, че "явно в мола не е имало противопожарна аларма или система за гасене на огъня". Официалните власти твърдят, че всички сгради в Катар са изградени според изискванията за безопасност и че със сигурност молът не е изключение. Сред загиналите няма катарски граждани, а освен децата смъртта си в детския център са намерили и четири учителки и двама пожарникари. Бригадния командир Хамад ал-Духаими обяснява: "Опитахме се да стигнем до децата, но температурата бе страшно висока и не можахме да проникнем в центъра." Молът "Виладжио" отваря врати през 2006 г. и е тематично италиански търговски комплекс с хотел, увеселителен парк и канал с гондоли. Вече е назначена специална комисия, която да разследва случая.
Само ден след голямата трагедия малък пожар избухна вчера и в Авиационния колеж в Доха, но за щастие бързо бе потушен. Това засили критиките срещу мерките за противопожарна защита в една от най-богатите страни в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване