05/30/12 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Г-н Антонис Ортодоксу, ръководител на „Пегас холидейс”: Човешкият фактор става все по-важен в туризма

Авторитетната туристическа фирма „Пегас холидейс”, която неотдавна стъпи на българския пазар, вече може да се похвали със значителен ръст на продадените туристически пакети. Причините за успеха са изборът на възможно най-добрите партньори и доброто познаване потребностите на клиентите. Това разясни пред „Класа“ ръководителят на фирмата г-н Антонис Ортодоксу.

- Г-н Ортодоксу, “Пегас холидейс” е сравнително млада компания. Кои са основните мисия и цели и в коя ниша се позиционирате сред туристическите услуги на пазара?
- „Пегас холидейс“ стъпи съвсем отскоро в България като туроператор, специализиран в чуждестранните дестинации. Ние предлагаме туристически услуги от хиляди вътрешни и външни партньори от цял свят с цел да „сглобим” пакети, които впоследствие се насочват към клиенти на съответните национални пазари. И тъй като броят на туристите, които се възползват от тези услуги (нощувки, самолетни билети, екскурзии, наем на автомобили и др.) е значителен, нашата компания е в състояние да предложи изключително добро съотношение качество-цена. Нашите предимства са в няколко насоки: ние познаваме дестинациите, можем да привлечем най-добрите партньори и познаваме в детайли потребностите на клиентите. С други думи, нашата туристическа агенция ще ви помогне да планирате вашата следваща семейна почивка или пътуване с цел бизнес с индивидуално съобразени пакети. Нашата цел е да поддържаме и развиваме репутация, основана на качество във всичко, което предлагаме. По този начин нашите клиенти получават най-добрата услуга – от А до Я. Целта ни е ясна: пълна удовлетвореност, отлична услуга и ценова ефективност. Вярваме, че успехът се постига със стабилни и дългосрочни партньорства, упорита работа и с приоритет, поставен върху клиента.

- Компанията е под шапката на „Мементо холидейс“. Това членство гарантира ли заимстване на положителния международен опит и какви са параметрите на партньорство между компаниите вътре в групата?
- Компанията е под шапката на „Мементо холидейс“ и мога да кажа, че това членство ни дава предимството на международния опит. Благодарение на тесните връзки с нашите клонове и партньори сме в състояние да предложим най-високо ниво на персонално обслужване, отлично качество и цени за всеки джоб. Имаме амбицията да поддържаме растежа на групата, като продължаваме да предлагаме компетентно обслужване, което е в основата на нашата репутация. Определящото за партньорските отношения в групата е качество и превъзходна услуга за клиента.

- Всички партньори в консорциума гарантират ли единното качество на услугата за туристите от отделните държави, насочвайки се към различните дестинации?
- Да, поддържаме еднакво високо качество на услугите. Бих искал да споделя моето мнение, че в България виждам два типа туристически агенции. Към първата група се отнасят агенции, които си въобразяват, че туристите са неизчерпаем източник на толерантност и човеколюбие. Те се надпреварват да правят резервации и бързо прелитат от клиент на клиент. Вторият тип туроператори гледат по-дългосрочно на бизнеса. Те разбират, че ако посветиш повече време на индивидуална работа с клиента и му предоставиш най-хубавата ваканция през живота му, тогава той отново ще се обърне към теб, а и ще разкаже на приятелите си, така че можеш да спечелиш и тях. Ние сме избрали да следваме втория модел.

- Партнирате си с „Кристиан турс“ – водещия румънски оператор в туризма. Как определяте ползите от това партньорство за развитието на «Пегас холидейс“?
- Партньорството с «Кристиан турс“ е изгодно за нас, тъй като това е надеждна компания, водеща в туристическия бранш. Опитът и знанията, с които разполага, се съчетават с добре изградените контакти с хотелиери, авиолинии и др. Чрез партньорството ни с тях ние постигаме високо ниво на услугите и много привлекателни цени за нашите клиенти.

- Какви са стандартите на работа и изискванията към мениджърския екип тук в България?
- Убедени сме, че човешкият фактор е особено важен за една компания и затова сме инвестирали много в хората и ще продължим да го правим. Човешкият фактор допринася съществено за успеха, когато точните хора са на точните позиции. Имаме високи изисквания към персонала, тъй като се стремим да предлагаме услуги на много високо ниво. Екипът трябва да е енергичен, отдаден на работата, честен и отворен за нови познания, за да е в състояние да помогне на клиентите във всеки един момент.

- Какво е посланието ви към потребителите – какво могат да очакват те от компанията и защо да предпочетат вас?
- „Пегас холидейс“ е на българския пазар, за да предостави високо качество на туристическите услуги в съчетание с изгодна цена. Успешното ни развитие в туристическия бранш доказва, че работим с грижа за клиента и си поставяме като основна цел удовлетворението от услугите ни, които се отличават с бързина на реакцията, надеждност, икономичност и персонален подход. Отворени сме за нови идеи и иновации, които увеличават качествените критерии за услугите, които предлагаме на нашите клиенти и партньори.

- На какво залага в пазарната си стратегия „Пегас холидейс“?
- Компанията се гордее с висококвалифицирания си екип, който съчетава значителен опит с младежки ентусиазъм и творчески дух, задълбочено познаване на предлаганите продукти и ангажираност с всички аспекти на туристическия мениджмънт. Нашият персонал работи с различни чужди езици и е много гъвкав в работата с клиента. Това ни осигурява имидж на много надеждна компания в бранша.

- Системата за резервации е единствена по рода си за нашата страна. В какво по-точно се изразява нейната уникалност и кои услуги включва тя?
- Да, нашата резервационна система b2b.pegasholidays.bg няма аналог в България. Тя позволява възможно най-бърза обработка на резервациите без загуба на време, дава лесен достъп и голямо улеснение в извършването и проследяването на резервациите, както и актуализация на офертите в реално време.

- Основните дестинации са Гърция, Турция, Кипър, Черна гора и Хърватия. С какво туроператорът, който навлезе на нашия пазар, ще привлича занапред българските туристи?
- Като начало залагаме на споменатите от вас дестинации, но възнамеряваме да разширим хоризонта с нови и нови страни. Ще продължим да привличаме българските туристи с нови идеи, ниски цени и качество на услугата. Както знаете, планирането на пътувания може да бъде времеемка и сложна задача. Добре е да имате някого до себе си, който да направи всичко вместо вас. Ние сме в състояние да ви предоставим персонална услуга, подплатена с бърз процес на вземане на решения. В същото време вие получавате всички предимства на международна верига от туристически агенции с повече от 600 локации по целия свят. Ние предлагаме ценова ефективност и гъвкавост – преди, по време и след вашето пътуване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване