05/30/12 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Зукърбърг изгуби 1,5 млрд. долара

Марк Зукърбърг изпадна от Топ 40 на най-богатите хора в света, след като акциите му във Facebook се сринаха до 28,84 долара. Според „Блумбърг“ за периода от 25 до 29 май 28-годишният магнат е изгубил 1,5 млрд. Така банковата му сметка е на около 800 млн. долара по-малко от тази на Луис Карлос Сармиенто. Колумбийският магнат е последен в Топ 40 на богаташите в Bloomberg Billionaires Index.
Дяловете на най-голямата социална мрежа са поевтинели с над 9,6 на сто за последните седмици, с което загубите на борсата от първично публично предлагане на Facebook скочиха до 24%. Изглежда, това е ясно отражение на факта, че прекалено много ценни книжа бяха издадени, оценката беше агресивна, а много хора се надпреварваха да купуват, без наистина да имат намерение да задържат дяловете си, коментира Джак Еблин, директор инвестиции в BMO Harris Private Bank, Чикаго. При борсовия си дебют на 18 май акциите на Facebook затвориха на 38,23 долара. Това увеличи богатството на Зукърбърг на 19,4 млрд. долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване