05/30/12 18:26
(http://radiomilena.com/)

Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургас

boiko borisov 300x182 Премиерът Бойко Борисов на посещение в БургасУтре, 31 май, четвъртък, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят град Бургас. В рамките на визитата ще бъде направена демонстрация на стационарния скенер, на митническия пункт на пристанище Бургас, финансиран от Световната банка в размер на 2.400 000 лв.

 

След това г-н Борисов ще открие нов кореспондентски пункт на Българското национално радио. Сградата е триетажна, паметник на културата с разгърната площ около 300 кв. м. и с дворно място – около 200 кв.м. Благодарение на областната управа имотът става собственост на БНР.

 

В рамките на посещението си в гр. Бургас премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Делян Добрев ще присъстват на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация „Хидрокрекинг на Гудрон” в „Лукойл Нефтохим Бургас”. На събитието ще присъства и президентът на ОАО „Лукойл” г-н Вагит Алекперов.

 

По-късно през деня в присъствието на министър-председателя и вицепремиера министърът на икономиката ще подпише договор за предоставяне на концесия за добив от находище „Върба-Батанци“.

Запасите от оловно-цинкови руди в находище „Върба-Батанци“ са около 3 млн. и 200 хиляди тона, като се очаква годишно да се добиват около 70 хиляди тона. В подготвителния етап по стартиране на находището ще бъде осигурена работа на около 200 души. Предвижда се през първите пет години от срока на концесията да бъде направена инвестиция в размер на 22 милиона лева.

 Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургас

bookmark Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургасsvejo Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургасgoogle Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургасdelicious Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургасstumbleupon Премиерът Бойко Борисов на посещение в Бургасfacebook Премиерът Бойко Борисов на посещение в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване