05/30/12 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: Слушайте учените, а не врачките

Президентът Росен Плевнелиев призова вчера българите да имат доверие на учените и на държавата и да се вслушват в думите им, когато става дума за природни бедствия, а не да вярват на врачките. „Трябва да се гледат фактите, а не врачките“, заяви държавният глава след срещата си с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев и други представители на ръководството на академията.
„Българите трябва да бъдат спокойни и да не се страхуват от честите затихващи земетресения. По-малките трусовe са съвсем нормални и ще продължат, но между двете големи земетресения в България и в Италия няма никаква връзка“, каза още президентът.
„Графиката на земетресенията, регистрирани през последните 60 години, по-скоро посочва, че Господ е българин”, каза още Плевнелиев.
Президентът бе категоричен, че паниката не е добър съветник.
Д-р Николай Милошев представи пред президента данни за земетресенията, които са регистрирани у нас през изминалите седмици, както и графика, която показва трусовете за последните 60 години в региона. Плевнелиев заяви, че е впечатлен от това, което е видял при посещението си в Геофизичния институт към БАН.
Днес държавният глава ще посети най-засегнатите райони в Пернишко.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване