05/30/12 21:41
(http://e-vestnik.bg/)

Титан с мегафон

Фейсбук

Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Конгениален е, просто конгениален! Да помислим малко върху казаното от този титан на мисълта:

“Полицейската работа ще бъде дотолкова, доколкото хора, които са излезли извън домовете, да могат да бъдат информирани за силата на земетресението”

Как точно ще разберат хората какво да правят, ако само им се казва: “Земетресението е от 4-а степен”? Някой в това ведомство дали мисли за създаване на организация за овладяване на паниката при сериозни трусове? Ами за мародерите, които неминуемо ще се появят?

А и как ще се движат колите с мегафоните между блоковете, когато улиците са пълни с изплашени хора? Или трябва да прегазят някого, за да се усети този министър, че плямпа глупости?

“Според Цветанов мегафоните няма да предизвикат излишна паника сред населението, както може да се случи при активиране на оповестителната система със сирените.”

Някой запознат ли е със сигналите на т.нар. “оповестителната система със сирените”? МВР информира ли гражданите, като например праща кварталните в училищата, по време на родителски срещи, за да обяснят кое какво значи?

“Казвам го от опит като родител – и до ден-днешен моята средна дъщеря спи при нас, защото има страх от това, което преживя в нощта по време на земетресението”.

Наясно ли е този човек, че така създава още по-голяма паника сред хората, един вид - щом детето на министъра се плаши, какво да правим ние? А да не говорим, че това още означава, че самият Цветанов не е направил нищо по темата за информиране на собственото си семейство какво се прави в подобни случаи.

“Той допълни, че оповестителната система може да изиграе положителна роля при очаквани водни маси, които могат да наводнят населени места.”

Знаят ли хората кои сигнали какво означават? Има ли планове за спешна евакуация при “очаквани водни маси” (няма да коментирам използваните думи, че ще стане още по-тъжно)?

“Полицейската работа винаги е в услуга на обществото, затова полагаме максимални усилия да отговорим на всички очаквания, които има сред населението.”

Очакванията на хората са да имат министър на вътрешните работи, който не се крие от хората, когато повереното му министерство е сгафило. Не обвинява съдиите за калпавата работа на разследващите. И не говори глупости. В този ред на мисли - какви точно са тези “максимални усилия”, за които говори?

От Фейсбук

Цитатите са по в. Сега

Публикувана на 05/30/12 21:41 http://e-vestnik.bg/14778/titan-s-megafon/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване