05/31/12 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Световен хирург стана български гражданин

Световноизвестният хирург проф. Йосеф Алкалай стана български гражданин със специална церемония на „Дондуков“ 2 вчера. Указът е на вицепрезидента Маргарита Попова, която заяви, че проф. Алкалай има големи заслуги към България. В мотивите за акта са именно „особени заслуги“ на знаменития дерматолог към нашата страна.
Любопитното е, че предложението за даване на българско гражданство е от бившия министър на здравеопазването Стефан Константинов и е постъпило на „Дондуков“ 2 точно преди година.
По думите на Маргарита Попова, проф. Алкалай има силна емоционална връзка с България, а има и български корени. „Неговата биография е впечатляваща. Проф. Алкалай е президент на международното дружество по дерматохирургия, директор е на обучителна програма, главен консултант по дерматология на Израелската ракова асоциация и е член на много дружества и асоциации”, посочи вицепрезидентът. Според Попова той може да направи още много за България. „Имаме нужда от вас, проф. Алкалай”, каза Маргарита Попова.
„Много се радвам да бъда българин”, каза на български език проф. Йосеф Алкалай. Той разказа, че баща му е роден в Дупница, а майка му е от Пловдив. „Много се радвам да работя с българските дерматолози”, каза още професорът.
„Освен голям специалист, той е един добър човек”, заяви присъствалият на събитието началник на Военномедицинска академия проф. Стоян Тонев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване