06/03/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

100 000 хектара земя са без вода в област Емилия Романя

Почти 100 000 хектара земя край Модена, Болоня, Ферара и Мантова са без вода заради щетите от земетресенията в областта Емилия Романа, причинени върху напоителните инсталации. Това съобщи АНСА. Спешно са нужни десетки милиони евро за ремонта им, за да бъдат напоявани земите в района и да се избегнат наводнения от предстоящите дъждове. В района се произвежда 80% от реколтата на круши в Италия, която е застрашена.
Вчера трусовете продължиха, като най-силният - 3,5 по Рихтер, бе малко след полунощ.
Губернаторът на Емилия Романя Васко Ерани заяви, че няма да се изграждат сглобяеми къщи за останалите без дом, както бе при земетресението в Акуила, а ще се използва фондът от незаети жилища. Непрекъснато расте броят на големи предприятия, които изпращат безвъзмездно храни на хората, живеещи за момента в палатки или в училищни сгради. Вчера Папа Бенедикт XVI, който бе на посещение в Милано, дари 500 000 евро от парите, дадени му за лични аудиенции, на пострадалите от земетресенията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване