06/03/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Марио Николов постави „Царицата на чардаша“ в Русе

Тенорът и режисьорът Марио Николов подготви дългоочакваната от русенската публика премиера на „Царицата на чардаша” . Премиерата мина с огромен успех на 2 юни, следващият спектакъл е на 4 юни в залата на операта. Екипът разполага с истински професионалист-диригент в областта на оперетата, верен интерпретатор на музиката на Калман – това е унгарката Каталин Доман, която е диригент-постановчик на продукцията.
Новата Царица на чардаша ще бъде завладяващата артистка, сопраното Мария Цветкова – в ролята на Силва, а Йоланта Николаева се превъплъти в бившата Царица на чардаша. Изненада за публиката е участието на популярния русенски актьор Илия Деведжиев в ролята на доверения и дискретен келнер Мишка. Пленителната Даниела Караиванова изпълни ролята на веселата Щаси, а нейн основен партньор в оперетната интрига е артистичният Граф Бони – Димитър Кюркчиев. В историята се вплита опитният бохем Фери Бачи – Стоян Стоянджов, а в по-малките роли се представят Стефан Пенчев – Княза, Красимир Величков – Генерал Ронсдорф, и Киш – забавният Драгомир Атанасов. Сценограф и автор на костюмите е художникът Иван Савов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване