06/03/12 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Продаваме имот и кола само с платени здравни осигуровки

Продажбата на имоти и автомобили вече ще е възможна само при платени здравни вноски. Това гласят промени в Данъчноосигурителния кодекс, предложени от правителството и гласувани на първо четене в здравната комисия на парламента . С приетите промени прехвърлянето, продажбата или замените на недвижимо имущество или кола ще могат да се правят само след представено удостоверение от НАП за платени здравни вноски, гласят одобрените текстове. По последни данни около 1,5 милиона българи не са здравно осигурени. Те нямат право на безплатно лечение, а само на достъп до спешната помощ. Целта на промените според Министерството на здравеопазването е да се повиши събираемостта на осигуровките.
В момента обаче имотите не могат да бъдат продавани без декларация, че продавачът "няма непогасени подлежащи на принудително изпълнение задължения за данъци, мита и задължителни осигурителни вноски". Кола пък се продава само срещу документ, който удостоверява, че са й платени данъците. Припомняме, че в първоначалния вариант на здравния министър Десислава Атанасова имаше идея държавата да отказва различни административни услуги на гражданите, включително и да не се преиздават лични карти и шофьорски книжки на длъжниците. Впоследствие обаче идеята отпадна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване