06/04/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Гриша Ганчев командирова Ферарио Спасов в „Ботев“ (Пловдив)

Собственикът на „Литекс“ Гриша Ганчев е дал лично благословията си на директора на „Академия „Литекс“ Ферарио Спасов да заеме овакантения треньорски пост на влезлия в елита тим на „Ботев“ (Пловдив). Той ще заеме поста на нямащия лиценз за професионалния футбол досегашен наставник на тима Костадин Видолов. През уикенда в Ловеч спрягаха Ферарио за основен вариант за заместник на Христо Стоичков в „Литекс". В същото време пък за треньорския пост в „Ботев“ се спрягаха имената на Станимир Стоилов, Димитър Димитров – Херо и Вили Вуцов, но явно те не са се съгласили да поемат "жълто-черните". Димитров заради здравословните си проблеми е заявил, че на този етап не мърда от Бургас за никаква цена, а Стоилов е имал доста големи изисквания. Вуцов заради своя характер в последния момент видял доста рискован варианта да поеме „канарчетата“.
Ферарио Спасов е шампион с „Литекс“ през 1998 г. и 1999 г. и е със заслуга за титлата на ЦСКА през 2005 година. Освен „оранжевите“ е водил още „Дунав“ и „Спартак“ (Вн). През последните години пък Спасов бе шеф на академията на „Литекс“, която произведе едни от най-талантливите млади играчи у нас. Така че почти е сигурно в Пловдив да акостират и някои играчи от школата на Ловеч, която е една от най-силните в България.
Окончателното решение дали Спасов ще поведе „Ботев“ в „А“ група ще вземе мажоритарният собственик на пловдивчани Цветан Василев. В първите дни от седмицата банкерът ще се срещне с част от ръководството на „Ботев“, след което ще бъде обявено името на новия наставник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване