06/05/12 16:10
(http://www.klassa.bg/)

Блокираха сметките на община Перник

Сметките на община Перник са блокирани заради дългове към две фирми, съобщи кметът Росица Янакиева. Софийска и благоевградска фирма са запорирали наличните средства в общинската хазна. Ще оспорваме иска на благоевградската фирма, защото той е за обезпечение, заяви Янакиева. Пернишкият кмет призна, че общината дължи пари, но определи като неморална постъпката за налагане на запор в този момент, съобщи БТА.
По думите на Янакиева, част от строителните фирми, работещи по възстановяване на сградния фонд, са прекратили дейността си. Досега те вложиха немалко собствени средства, а ние все още не можем да им платим, обясни Янакиева. Тя е поискала по-рано да бъдат преведени около 100 000 лв. от изравнителната субсидия на община Перник, таксите от концесионните договори за миналата година, които са в размер на 160 000 лв., както и възстановени 60 000 лв., които общината е дала за плащане на лекарства на инвалидите. Досега отникъде няма постъпления на средства, посочи пернишкият кмет.
Вчера изтече 14-дневният срок, в който гражданите можеха да подават молби за обезщетения за нанесени от земетресението на 22 май щети върху частния жилищен фонд. В деловодството на община Перник са постъпили 6458 молби.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване