06/05/12 17:15
(http://www.klassa.bg/)

Борис Марков оглави СДС за месец и половина

Борис Марков, шеф на Предизборния щаб на СДС и явен поддръжник на идеята партията да не се коалира с ДСБ, поема временно ръководството на сините до избора на постоянен председател. Това реши във вторник Националният съвет (НС) на СДС. Марков бе категоричен, че няма да се кандидатира за лидер на вътрешните избори, които ще се състоят на 8 юли.
Имам много ясен мандат от 40-45 дни, в които трябва да се организира вот за нов председател на СДС, каза 35-годишният бургазлия на пресконференция след партийното заседание. Ако на 8 юли победителят не събере необходимото мнозинство, ще има балотаж на 15 юли. След като бъде избран новият титулярен лидер на сините, Борис Марков смята да се завърне на предишния си пост – председател на изборния щаб на СДС.
Предизборна коалиция с ДСБ няма да има и това е абсолютно ясно, каза още Марков. Той нарече спекулация твърденията, че такава коалиция може да бъде направена с ВМРО, ЛИДЕР, ДПС или ГЕРБ. Решение за начина на явяване на парламентарните избори ще се вземе, след като бъде избран нов титулярен председател на СДС.
Временният водач на сините обаче допусна общо управление с ГЕРБ след вота догодина. Според неговите думи СДС ще е в следващия парламент и ще участва в управлението на страната, като не било изключено взаимодействие с партията на Бойко Борисов.
Единствената ясна номинация за нов председател на СДС към този момент е тази на Румен Христов, което той потвърди и след вчерашното заседание на НС на партията. Припомняме, че Христов получи катастрофален резултат от 1,95% (66 хил. гласа) като кандидат за президент на България на изборите м.г. Той е считан и за близък до ДПС.
Никой не е поставял въпроса СДС да напусне парламентарната група на Синята коалиция, заяви още Борис Марков. Според него това са спекулации и измислени битки, които след това някои ще обявят за спечелени, каза заядливо той по отношение на негови съпартийци. Припомняме, че подалият оставка вече бивш лидер на СДС Мартин Димитров изрази подобни страхове, след като напусна поста в средата на миналия месец.
Марков не пропусна да захапе и друг свой съпартиец – депутата Димо Гяуров, който разпространявал слухове за него – че няма диплома за висше образование и че не може да оглави дори и временно синята партия. „Тази информация се събира от един професионален разузнавач, на когото това му е маниер на работа, и за него е успех, че по време на войната със Сърбия не обявихме война и на Турция“, заяви Борис Марков, без все пак да споменава името на Гяуров, който ръководеше Националната разузнавателна служба по време на тези събития.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване