06/05/12 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Водещи френски туроператори са на опознавателна обиколка в страната

Президенти на водещи френски туроператори избраха България за годишната си опознавателна обиколка, съобщиха във вторник от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/. Президентите на 16 от най-големите френски туроператора са били посрещнати от ресорния заместник-министър Иво Маринов. Срещата се е състояла в Националния археологически музей, където е присъствал и заместник-кметът на София, Тодор Чобанов. Франция е приоритетен пазар за България в областта на туризма, е казал Маринов. Тя заема едва 13-о място сред водещите чуждестранни инвеститори в България и 6-о място по стокообмена ни със страните от ЕС, което не съответства на потенциала в нашите делови контакти. През 2011 г. страната ни е била посетена от близо 180 000 френски туристи. В новата бранд стратегия за сектора приоритет е представянето на България като целогодишна туристическа дестинация чрез специализираните форми за туризъм. Френските туристи предпочитат офертите за културен, СПА и балнео-, еко- и селски туризъм и затова МИЕТ полага усилия за по-мащабното им популяризиране пред френските делови среди, организации и граждани, е посочил Маринов.
Гостите ще останат в България до четвъртък. Тяхната визита е организирана от авторитетното френско туристическо B2B списание Univers des voyages. То е инициатор на така нареченото „Пътуване на президентите” - едно от най-значимите събития за професионалистите в бранша във Франция. Всяка година топмениджърите на най-големите френски туроператори пътуват съвместно до една държава и се запознават с туристическите й дадености, продукти и пазари.
Тази година интересът им е насочен към България. Обиколката включва основно София, Варна, Балчик и ще бъде проследена от екип на Univers des voyages. Включени са посещения също в храм-паметника „Св. Александър Невски“, Аладжа манастир, двореца „Евксиноград“, както и Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Програмата предлага още сафари с джипове, разходка с ветроход, дегустация на традиционни ястия и напитки, фолклорни и музикални програми, съобщиха още от МИЕТ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване