06/05/12 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Капитанът на „Лацио“ мина под домашен арест

Футболистът на „Лацио“ Стефано Маури беше пуснат от затвора. Според информацията, тръгнала от Апенините, той ще бъде пазен под домашен арест, след като бе разпитван от прокурорите във връзка с разследването за манипулирани мачове в Италия. Капитанът на римския тим беше в затвора, откакто го арестуваха на 28 май по подозрения за спортни измами. Предполага се, че той, също както и бившият полузащитник на „Дженоа“ Омар Милането, е бил част от престъпна група, занимаваща се с манипулиране на резултати.
Съдия Гуидо Салвини каза, че становището на защитата на Маури „едва ли е правдоподобно”, но след разпита мярката за задържане в ареста „значително намалява”.
И двамата футболисти бяха арестувани във връзка с разследването на мачовете от миналия сезон между „Лече“ - „Лацио“ и „Лацио“ - „Дженоа“.
Според съдия Салвини в резултат на разпитите „тъмните облаци” надвисват и над миналогодишното дерби между „Дженоа“ и „Сампдория“, въпреки че този мач не е официално разследван. Преди 10 дни подозренията за черно тото не подминаха и треньора на шампиона „Ювентус“ Антонио Конте. Той бе вкаран в разследването заради подозрения, отнасящи се до мача между неговия бивш клуб „Сиена“ и „Новара“, игран през 2011 г. Във връзка със същия скандал левият бранител на Италия и „Ювентус“ Доменико Кришито не попадна в състава за европейското първенство в Полша и Украйна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване