06/05/12 14:53
(http://www.klassa.bg/)

„Манчестър Юнайтед“ привлече Шинджи Кагава за 14 милиона паунда от „Борусия“ (Дортмунд)

Отборът на „Манчестър Юнайтед“ направи първия си летен трансфер преди началото на следващия сезон. Клубното ръководство на „червените дяволи“ потвърди, че е постигнало споразумение с колегите си от германския шампион „Борусия“ (Дортмунд) за привличането на японския полузащитник Шинджи Кагава. Според британските медии 23-годишният национал на Страната на изгряващото слънце е струвал на „Манчестър Юнайтед“ 14 милиона паунда. Шинджи Кагава ще се присъедини към новия си тим, след като премине задължителните медицински изследвания и получи необходимата работна виза за Острова.
В официалния сайт на английския гранд новината също беше потвърдена, като се отбелязва, че до края на месец юни всички подробности около трансфера на японския футболист трябва да бъдат изчистени. Така Шинджи Кагава се превръща в първото лятно попълнение на „Манчестър Юнайтед“ преди началото на новия сезон. Наставникът на тима сър Алекс Фъргюсън пък определено дава индикации, че това лято „червените дяволи“ няма да жалят средства за нови футболисти в опит да си върнат отнетата от „Манчестър Сити“ титла през този сезон. Освен с обещаните 30 милиона паунда за трансфери сър Алекс Фъргюсън ще разполага и с всички суми от продадените от него футболисти. Първи в списъка е българинът Димитър Бербатов, за когото се смята, че испанският „Малага“ проявява сериозен интерес. „Манчестър Юнайтед“ се надява да вземе 6 милиона паунда от трансфера на българина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване