06/05/12 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Професор предрече четвърта “Златна топка“ на Лионел Меси

Голямата звезда на „Барселона“ Лионел Меси спечели поредното признание за качествата си на феномен във футбола. Според проучване на професора от Университета в Навара Франсеск Пуйол аржентинецът е най-отразяваният от медиите футболист за четвърти пореден сезон. Най-силният играч на Реал (Мадрид) - Кристиано Роналдо, е втори и в тази класация. Гениалният аржентинец е получил 28,8 точки, докато португалецът има 20,7. Трети е екзекуторът на „Байерн“ (Мюнхен) - Дидие Дрогба от „Челси“, с 8 точки зад второто място.
Според професор Франсеск Пуйол генерирането на най-голям интерес от медиите е въпрос не само на гордост за клуба и самия футболист. Според него това изследване е прогнозирало и носителя на „Златната топка“ в последните 3 години, което може да означава, че отново аржентинецът ще се окичи с трофея на церемонията в Цюрих за четвърти пореден път.
Според изследването „Барселона“ води в класацията на медиите за най-голям интерес сред клубовете със 103 точки, „Реал“ (Мадрид) е втори с 79,5 точки, а трети е европейският шампион „Челси“ с 63 пункта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване