06/05/12 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Седем пострадали след взривове във фирма за боеприпаси

Седем души пострадаха, след като серия от взривове избухна в сряда в склад на фирма за утилизация на боеприпаси край пътния възел "Петолъчката". Двама от ранените са в тежко състояние, а петима са леко пострадали, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН). МВР съобщи, че няма данни за жертви след експлозиите.
Първият сигнал за взривовете е подаден в 14.40 ч. на телефон 112. Според първоначалната информация складова база на частна фирма за боеприпаси в близост до стралджанското село Лозенец се е запалила.
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинската академия и военни следователи, заминаха за района на "Петолъчката", съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Екипите, ръководени от двамата министри, ще се заемат на място с разследване и установяване на причините за инцидента. От МВР съобщиха, че причините за инцидента се изясняват. Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната. Осигурени са трасета за линейки. Създадена е трикилометрова зона за сигурност. Обектът не е в населено място, казаха още от МВР.
Движението в района на пътен възел "Петолъчката" беше отклонено. От „Пирогов“ имат готовност да настанят пострадалите. Екип на Военномедицинска академия (ВМА) също замина за мястото на инцидента.
Само преди няколко месеца се взривиха складове на фирма ЕМКО ЕООД в село Ловнидол, община Севлиево. Взривовете продължиха няколко дни, но нямаше пострадали.
Предишният сериозен инцидент с взривове в складове за излезли от употреба боеприпаси стана през лятото на 2008 година в софийското село Челопечене. За утилизация са предвидени 114 млн. лева за следващите четири години, а само през тази година за тази цел са отделени 1,3 млн. лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване