06/05/12 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Стоусър срещу Ерани е първият 1/2-финал на „Ролан Гарос“

Поставената под номер 6 в основната схема Саманта Стоусър (Австралия) се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Франция по тенис след успех с 6:4, 6:1 срещу словачката Доминика Цибулкова. Така 28-годишната австралийка ще спори за място на финала със Сара Ерани (Италия), която в другия 1/4-финал в Париж се наложи с 6:3, 7:6 (2) срещу Ангелик Кербер (Германия).
Стоусър, която е шампионка от US Open през 2011 година, реализира два пробива за 3:2 и 5:2 и по всичко изглеждаше, че няма да има проблеми да спечели първия сет във френската столица. Австралийката обаче се пропука в осмия гейм и отложи развръзката в откриващата част. Цибулкова имаше няколко брейкпойнта и можеше да изравни за 5:5, но не се справи и загуби сета след 54 минути игра при 4:6.
Във втората част Стоусър бе още по-убедителна и осъществи три пробива - за 2:1, 4:1 и 6:1. Така след час и 25 минути игра австралийката си заслужи място на 1/2-финалите.
В другия двубой, игран по същото време в Париж, Сара Ерани за първи път в кариерата си се класира за 1/2-финал на турнир от Големия шлем. Италианката, която е 21-ва в основната схема, се нуждаеше от час и 39 минути, за да елиминира Кербер. В мача бяха реализирани общо 10 пробива, като 8 от тях - във втората част.
В първия сет 25-годишната Ерани проби два пъти подаването на Кербер и без особени проблеми поведе в резултата. Във втората част обаче интригата се запази до самия край. На четири пъти 10-ата в схемата германка излизаше напред в резултата с пробив, но Ерани успяваше да изравни. При 6:5 Кербер можеше да сложи край на сета в своя полза, но не се възползва. Така се стигна до тайбрек, в който италианката бе безкомпромисна и спечели със 7:2 точки.
Двубоите от 1/2-финалната фаза на "Ролан Гарос" при жените са в четвъртък.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване