06/06/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Андрей Жеков е напълно възстановен и готов за олимпийската квалификация в зала „Арена Армеец“

Разпределителят на националния отбор на България Андрей Жеков вече е напълно възстановен от контузията, която го спря от участие в първия олимпийски квалификационен турнир в София преди месец, и сега ще бъде на разположение на наставника Радостин Стойчев за битките с Франция, Пакистан и Египет за място на игрите в Лондон това лято. Андрей Жеков страдаше от мускулно разкъсване, но вече тренира на пълни обороти и е готов да изиграе официален двубой с екипа на България. Преди втората олимпийска квалификация в зала „Арена Армеец“, която ще бъде от 8 до 10 юни, в лагера на Радостин Стойчев няма здравословни проблеми, като на 100% в тренировките са включват и другите, които имаха болежки – Николай Николов и Виктор Йосифов.
Иначе волейболните ни национали продължават да тренират при закрити врати в зала „Арена Армеец“. Вечерта на 7 юни ще бъдат официално обявени и избраниците на Радостин Стойчев. Кои 12 волейболисти ще се борят за олимпийската квота, ще стане ясно в четвъртък, когато и останалите тимове ще заявят групите си, с които ще участват на турнира в София. България стартира битката за Лондон срещу Пакистан в петък от 20,30 часа, в събота играем с Франция, а в неделя с Египет.
В същото време стана ясно, че повече от 15 000 билета вече са продадени за олимпийската квалификация на волейболистите в „Арена Армеец“ от 8 до 10 юни. Най-тежкият двубой на България се очаква да бъде с Франция. Двата отбора играха за последно в първата групова фаза на световното през 2010 година в Италия. Тогава националите загубиха с 2:3 в много драматична среща. Може би точно поради тази причина билетите за тази среща вече са напълно продадени и се очаква залата да бъде пълна до краен предел и над 12 500 души да подкрепят възпитаниците на Радостин Стойчев.
Докато българските национали се готвят за предстоящите двубои, министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че ще прати финансовия инспекторат в Българската федерация по волейбол. Причината е, че не може приходите от олимпийската квалификация да са 400 000 лева, а държавата все още да не е получила нито лев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване