06/06/12 16:38
(http://www.klassa.bg/)

Германия е против новата формула на европейските финали с 24 отбора

Националният селекционер на Германия Йоахим Льов и президентът на футболната федерация Волфганг Нирсбах се изказаха против новата формула на европейските първенства, която ще влезе в сила от 2016 година. УЕФА реши от шампионата във Франция след четири години броят на отборите да бъде увеличен от 16 на 24. Според Йоахим Льов обаче това ще обезсмисли квалификациите и ще понижи нивото на финалната фаза на турнира.
„Първо квалификациите ще загубят стойността си, а нивото в груповата фаза на финалите ще се размие. При 24 отбора ще има срещи, които няма да бъдат толкова интересни. Смятам, че досегашната схема с 16 тима е по-добрата“, заяви Йоахим Льов.
„Лично аз смятам, че формулата с 16 състава беше идеална“, добави Волфганг Нирсбах. Според него това трябва да бъде последното увеличение на отборите за европейските финали. „С решението за 24 отбора беше достигнат максимумът. Не мисля, че УЕФА има планове на европейските първенства да участват всичките 53 членуващи страни“, каза още президентът на футболния съюз на Германия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване