06/06/12 13:08
(http://radiomilena.com/)

Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на „Петолъчката“

f8d15f434ed1475b4f566aa48ea0aab8 300x182 Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на ПетолъчкатаПадналите на пътя в района на „Петолъчката” боеприпаси се взривяват контролирано, за да може шосето да бъде разчистено и да бъде пуснато движението по прекия път от Бургас за София. Това каза от  парламентарната трибуна министърът на отбраната Аню Ангелов. В отцепения район с кордона от 3 км. радиус участват войници, за да не се допусне там да отидат хора. Последният взрив е бил в 12:30 часа, добави Ангелов.

Пред депутатите той каза още, че в момента се води следствие. Там е окръжният прокурор. Разпитват се всички 18 оцелели, от 21 служители, посочи министърът.

„Остават трима души, които са в неизвестност. Взели сме втори безпилотен летателен апарат, за което ще плати Министерството на отбраната на СУ, за да извършим изследване с камера. Като престанат взривовете, ще влязат и бронираните сили, за да търсят тримата. Очакваме да ги намерим, каза Ангелов.

Министърът отново подчерта, че съдейки по силата на взрива в склада, който е с 10 тона тротилов еквивалент, в цеха освен дейностите по утилизация, са били складирани и други боеприпаси, което е крещящо нарушение на правилата за съхранение на боеприпаси./КРОСС/

 Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчката

bookmark Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчкатаsvejo Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчкатаgoogle Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчкатаdelicious Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчкатаstumbleupon Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на Петолъчкатаfacebook Контролирани взривове на боеприпаси по пътя в района на ПетолъчкатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване