06/06/12 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Пистите от календара на Формула 1 учредиха собствена организация

Всички писти, които домакинстват Гран при от Формула 1, се обединиха в нова организация, носеща името ФОПА. Новата асоциация на промоутърите и организаторите е била регистрирана като компания през май в Женева и се председателства от организатора на Гран при на Австралия Рон Уолкър. Според председателя на пистата "Силвърстоун" Нийл Ингланд така организаторите ще получат по-сериозна позиция и по-голяма гласност пред ФОМ и Бърни Екълстоун. "До момента организаторите на състезания от Формула 1 не бяхме организирани и нямахме координация при нужда. Има много въпроси, които засягат всички ни, и смятам, че е важно да повдигаме подобни въпроси. Надяваме се, че така и ние ще можем да имаме глас при взимането на големи решения за спорта", сподели Ингланд. Създаването на ФОПА е залегнало в новото споразумение Конкорд, което тепърва предстои да бъде одобрено от всички отбори във Формула 1.
Другата новина от сряда във Формула 1 е, че президентът на „Ферари“ Лука ди Монтедземоло похвали едноименния екип за добрата работа, свършена до момента. Монтедземоло остана доволен от начина, по който неговият тим реагира след лошия старт на сезона, и факта, че в момента Фернандо Алонсо заема първа позиция при класирането на пилотите. След първите няколко състезания тази година „Ферари“ се взеха в ръце и успяха да наваксат до голяма степен изоставането си от лидерите. Според Лука напрежението в борбата на върха е огромно, но пък неговият екип за момента се справя отлично. "Винаги сме били на върха. В този спорт е трудно да спечелиш старт, но е още по-трудно да поддържаш постоянно темпо. В началото на годината болидът не бе това, което очаквах, но благодарение на фантастичния екип, с който разполагаме, това вече не е проблем. Разбира се, има още какво да се желае, но не мога да не похваля Стефано Доменикали за подхода му, Фернандо за постиженията и Фелипе за подобряващата му се форма", заяви Монтедземоло.
"Искам да поздравя и всички работници от всички отдели за упорития труд, с който доведоха прогреса във „Ферари“ и в тазгодишния болид. Мисля, че каквито и промени да се налагат по колата оттук нататък, вече сме на прав път", сподели маститият бос на „Ферари“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване