06/06/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Холандия смаза България с 5:0 в младежка квалификация за Евро 2013

Младежкият национален отбор на Холандия победи с убедителното 5:0 връстниците си от България в мач от квалификациите за Евро 2013 (до 21 години). Срещата се игра в Маастрихт, като домакините демонстрираха голямата си класа по време на целия мач и заслужено стигнаха до успеха, а загубата можеше да бъде още по-тежка за селекцията на Михаил Мадански, ако не бяха самоотвержените изяви на вратаря ни Пламен Илиев.
Холандия поведе в резултата в 34-тата минута, когато съдията Реймънд Кренгъл от Северна Ирландия доста лесно свири дузпа в полза на домакините. Яник Вилдшут се свлече като убит в наказателното поле след единоборство с Илия Миланов и реферът на мига посочи бялата точка. Лирой Фер изпълни много хладнокръвно 11-метровия наказателен удар и направи 1:0, при какъвто резултат дойде почивката. Доминацията на „лалетата“ пред второто полувреме си каза думата и „оранжевите“ поведоха с 2:0 в 66-ата минута, когато Жоржиньо Вайналдум удвои резултата. В края на срещата „оранжевите“ създадоха още множество положения и направиха 3:0 в 81-вата минута след самостоятелен пробив на Марко ван Джинкел.
В 85-ата минута отбраната на „лъвовете“ за пореден път се пропука след статично положение, в случая корнер, и Дженеро Зийфюк бе точен за 4:0. В добавеното време на срещата Холандия получи втора дузпа в мача, която резервата Леандро Бакуна реализира за крайното 5:0.
Така България остана на трето място в подреждането на група 10 с актив от 9 точки и изгуби шансове за класиране. Холандия е убедителен лидер с 16 точки и почти сигурно ще се класира за Евро 2013, докато втори е тимът на Австрия с 10 точки.
В другия мач от нашата група четвъртият Австрия разгроми с 4:1 у дома пълния аутсайдер Люксембург и се доближи на само точка зад нашите. Австрийците обаче имат да изиграят два мача до края на кампанията, докато България има само още един.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване