06/07/12 14:47
(http://www.klassa.bg/)

8000 доброволци от 63 страни по света ще направят 12-минутно шоу на церемонията по откриването на Евро 2012

Като всеки голям спортен форум, и Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна ще започне с впечатляваща церемония по откриването на турнира. Това ще се случи в петък на Националния стадион във Варшава и ще започне точно 20 минути преди първия двубой от шампионата между отбора на домакините от Полша и тима на Гърция.
Цялостната концепция на церемонията е развита от специалиста в областта Марко Балич, който е собственик и президент на компания, която се занимава с подобни събития. Интересно е, че Марко Балич отговаряше и за церемониите по откриването и закриването на олимпийските игри в Торино, но е познат и в Украйна, тъй като продуцира церемонията по откриването на стадион „Донбас Арена“ в Донецк през 2009 година за финала от турнира Лига Европа.
Според организаторите шоуто ще продължи 12 минути и ще маркира историческо събитие, защото за първи път в историята Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа. Унгарският пианист Адам Гьорги ще изсвири като част от церемонията „Етюд в А минор“ от Фредерик Шопен. Тържественото откриване ще включва и масова хореография с 8000 доброволци, които ще пристигнат в столицата на Полша от 63 страни по света. Повече от 150 милиона зрители пък ще гледат на живо церемонията и двубоя между Полша и Гърция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване