06/07/12 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Близо 40% спад на оборотите заради забраната за пушене

Между 30 и 40% спад на оборотите са отбелязали 50-те най-големи заведения в столицата само за шест дни от въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, твърдят собственици на столични клубове и ресторанти, които обсъдиха мерките, които биха могли да предприемат, за да запазят клиентите си, съобщи Дарик радио. Според управителите най-много са пострадали денонощните заведения. Оборотите са отчели най-голямо понижение между 3 и 5 часа сутринта, твърди mediapool.bg. Две са основните причини, заради които промените в Закона за здравето са рефлектирали върху клиентелата в най-големите столични клубове, твърдят управителите. От една страна, e нелоялната конкуренция на заведения и дискотеки, които не спазват забраната за пушене. От друга страна, спадът се дължи и на това, че на клиентите, освен че им е притеснено, като не пушат, дори и да дойдат си тръгват по-рано.
Управителите на заведения са убедени, че от тяхна страна няма какво повече да се измисли, за да се възстановят предишните обороти. Те се надяват след време, под обществен натиск, да бъдат издействани облекчения. Здравният министър Десислава Атанасова обаче заяви, че забраната не се е отразила на оборота на заведенията. Твърдението й се базира на лично наблюдение. Атанасова допълни, че проверките за нарушения на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места продължават.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване