06/07/12 04:07
(http://radiomilena.com/)

Две научни международни конференции ще се проведат в Поморие

xv 150x150 Две научни международни конференции ще се проведат в ПомориеОт 15 до 21 юни  е международният семинар по Алгебрична и Комбинаторна теория на кодирането, а от   23 до 30 юни 2012 в Поморие ще се проведе 15-та Международна лятна конференция по Теория на вероятностите и Математическа статистика, съобщи проф. дмн Николай М. Янев в писмо, което публикуваме:

Тази традиционна вече конференция се провежда до сега на всеки две години на различни места по нашето Черноморие и за първи път вече е в Поморие. Искрено се надявам, че това място ще стане вече традиционно за конференцията. В рамките на конференцията се провежда Семинар по статистическа обработка на данни и Семинар по разклоняващи се стохастични процеси и техни приложения. На тези съвместни мероприятия се очакват над 80 участника като поне половината са от чужбина. Всред тях има редица видни учени, предимно от Америка и Европа. Ше бъдат изнесени над 50 научни доклада, а отделно ще има постър-сесия, работният език на конференцията е английски. Освен чисто теоретични математически резултати, ще бъдат докладвани и интересни техни приложения, свързани най-вече с математически модели в биологията и медицината (стволови клетки, ракови популации и т.н.), в икономиката, финансите и застраховането, оценки на риска, проблеми свързани с образование и т.н. Kонференцията се провежда със съдействието на Института по математика и информатика към БАН, Факултета по математика и информатика към СУ, Българското статистическо дружество и Нов български университет.     Конференцията ще се проведе в хотела на СОФАРМА, където благодарение на любезното съдействие на управителя г-н Иван Янев бе оборудвана модерна мултимедийна зала със 120 места. Всъщност този факт изигра решаваща роля за провеждане на конференцията в Поморие. Това предизвика интерес сред научната общност у нас и първи откликнаха математиците. Макар и в кратки срокове бе организиран традиционният 13-ти международен семинар по Алгебрична и Комбинаторна теория на кодирането от 15 до 21 юни 2012 г. По този начин Поморие може да се стане център за т.н. “научен туризъм”, свързан с провеждането на научни конференциии преди или след активния туристически сезон. Приятно ми да отбележа, че кметът на община Поморие г-н Иван Алексиев любезно се съгласи да открие нашата конференция по Вероятности и Статистика, напълно в съответсвие с обичайната международна практика и ритуали.  Да се надяваме, че успешното представяне на тези две конференции ще послужи като начало за по-нататъшно провеждане на редица подобни прояви и ще издигне още повече международния престиж на нашия чудесен град Поморие.

С уважение,

Проф. дмн Николай М. Янев,

Институт по Математика и Информатика, БАН,

Председател на Организационния комитет,

Президент на Българското Статистическо Дружество,

Почетен гражданин на гр. Поморие

 Две научни международни конференции ще се проведат в Поморие

bookmark Две научни международни конференции ще се проведат в Помориеsvejo Две научни международни конференции ще се проведат в Помориеgoogle Две научни международни конференции ще се проведат в Помориеdelicious Две научни международни конференции ще се проведат в Помориеstumbleupon Две научни международни конференции ще се проведат в Помориеfacebook Две научни международни конференции ще се проведат в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване