06/07/12 14:56
(http://www.klassa.bg/)

Дилма Русеф разреши продажбата на алкохол на Мондиал 2014

Президентът на Бразилия Дилма Русеф подписа спорен закон, който два необходимите гаранции на ФИФА да организира Мондиал 2014. Тя одобри продажбата на алкохолни напитки в стадионите, което е най-спорен въпрос, тъй като тези продажби са незаконни в Бразилия. Това обаче беше поискано от ФИФА, защото биреният концерн „Бъдвайзер“ е един от основните спонсори на шампионата.
До момента в Страната на кафето има пълна забрана за продажба на какъвто и да е алкохол - спиртни напитки или бира, на всички спортни събития в Бразилия. А против временната легализация бяха и депутатите, и сенаторите в бразилските камари на парламента. За сметка на това най-легендарния футболист Пеле подкрепя искането на ФИФА.
"Не трябва да забравяме, че бившият ни президент Луис Инасио Лула да Силва се съгласи с условията на централата. Тези изисквания на ФИФА няма как да пренебрегне настоящият ни държавен глава Дилма Русеф, която прави всичко възможно, за да отговорим на очакванията на Международната футболна централа", заяви легендарният Пеле.
Бразилия изостава сериозно с подготовката за световното първенство, а разходите се увеличават. Строежът на част от стадионите беше възпрепятстван на няколко пъти заради стачни действия, а планираните инфраструктурни подобрения в градовете, като разширяването на летищата, изграждането на нови пътища и общественият транспорт, изостават фатално от графика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване