06/07/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

Нуждата от храна ще се увеличи със 75%

Нуждата от храна в световен мащаб ще се увеличи със 75 на сто през 2050 година, а населението ще нарасне с 25%. Това съобщи в четвъртък на дискусия за бъдещето на хранителната индустрия Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. На форума бяха представени данни на Организацията за храни и земеделие (FAO) към ООН, според които при сегашните нива на производство през следващите двайсет години в света ще са необходими допълнителни 2,5 милиарда хектара земя за подсигуряване на консумацията на храни. До 2050 година светът ще има нужда от над 870 милиарда грама протеини на ден, които са жизненоважна хранителна съставка за човешкото здраве, посочиха експерти. Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов, който откри форума, посочи, че всички звена по хранителната верига в държавата трябва да насочат усилията си към осигуряване на безопасността на храните и
здравето на потребителите. С въвеждането на Български държавен стандарт за хляба, месото и млечните продукти държавата чрез агенцията по храните гарантира качествените и безопасни храни на трапезата на българина, отбеляза Войнов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване