06/08/12 10:18
(http://radiomilena.com/)

Започна международният църковен фестивал

С всяка следваща година все повече се засилва интересът на българските и чуждестранни изпълнители към съхраняване и разпространение, към изпълнение на нови православни песнопения. Това показва и броят на желаещите да участват в деветото издание на Международния фестивал на православната музика „Св. Богородица – Достойно есть”. Той започна с тържествена литургия, отслужена от Н.В.Пр. сливенския митрополит Йоаникий в храм „Св. Рождество Богородично”, който след това поведе литийното шествие на хоровите състави, редом до кмета на Поморие г-н Иван Алексиев и областния управител г-н Константин Гребенаров, съобщават в официална информация да медиите от Община Поморие.. Шествието премина по главната улица и завърши на сцената на Кинотетъра, където се състоя официалното откриване на фестивала. Приветствие към гостите и жителите на Поморие отправиха областният управител Константин Гребенаров и изпълнителният директор на фестивала Диана Апостолова, зам.-кмет в Община Поморие. Поздравителни адреси пристигнаха от хор от гр. Клин, хор на православното духовно училище в гр. Смоленск, общинско византийско дружество гр. Лариса, Гърция, както и от управата на гр. Троицк. Специално благодарствено писмо беше изпратено от Московската епархия.

Тази година броят на участниците във фестивала е 1020 изпълнители от девет държави – Русия, Украйна, Беларус, Сърбия, Гърция, Румъния, Холандия, Германия и България. В следващите няколко дни предстоят фестивалните концерти, на които съставите ще представят своите творби, някои от които създадени специално за църковния фестивал, който ще продължи до 11 юни – празника на Св. Богородица – Достойно Есть.

92 1024x768 Започна международният църковен фестивал

96 1024x768 Започна международният църковен фестивал

93 1024x768 Започна международният църковен фестивал

94 1024x768 Започна международният църковен фестивал

91 686x1024 Започна международният църковен фестивал

 Започна международният църковен фестивал

bookmark Започна международният църковен фестивалsvejo Започна международният църковен фестивалgoogle Започна международният църковен фестивалdelicious Започна международният църковен фестивалstumbleupon Започна международният църковен фестивалfacebook Започна международният църковен фестивалСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване