06/10/12 16:44
(http://www.klassa.bg/)

S&P заплаши САЩ с намаляване на рейтинга до 2014 г.

Рискове на политическо и фискално ниво застрашават кредитния рейтинг на САЩ, смятат от рейтинговата агенция Standard & Poor‘s, която потвърди негативната перспектива за страната. Ако тези рискове се повишат, рейтингът на САЩ може отново да бъде намален в периода до 2014 г.
S&P понижи рейтинга на страната на 5 август от ААА до АА+, критикувайки политическите процеси в страната и недостатъчните мерки за намаляване на рекордния дефицит.
Оценителят запази отрицателната перспектива на оценката на САЩ. Според експертите слабите страни на Щатите са свързани с нивото на дълга и намалялата ефективност и предвидимост на политическите институции, най-вече в областта на фискалните политики. Очакванията са дефицитът на САЩ да се свие до 9% от БВП за тази година и до 5% до 2016 г.
Междувременно стана ясно, че Фед настоява банките да заделят повече пари, за да се подсигурят при неочаквани загуби. Управителният съвет на резерва подкрепи новите правила, с които да се изисква всички банки да държат най-малко 7% от активите си като капиталови резерви. В момента изискването е за наличност на средства в размер на 2 на сто от депозитите.
Правилата могат да бъдат обсъждани до септември. Някои банки обаче нямат нужда да покриват изискването до 2019 година, тъй като правилата трябва да бъдат съгласувани с международните стандарти, които ще се въвеждат постепенно през следващите 7 години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване