06/10/12 15:27
(http://www.klassa.bg/)

„Лудогорец“ взима световен шампион вместо Валери Божинов

Шампионът „Лудогорец“ е на път да си осигури услугите на ганайския нападател Агиеманг Опоку. 22-годишният футболист е световен шампион с отбора на Гана до 20 години през 2009 година. Това на практика означава, че отборът на Кирил Домусчиев няма да вземе българския национал Валери Божинов. Треньорът на разградчани Ивайло Петев има голямо желание да го вземе под наем за 6 месеца, но основният проблем пред трансфера е притеснението на играча от ранно отпадане на „Лудогорец“ в евротурнирите. Тогава той ще трябва да играе само в родната "А" група, а в същото време ще взима колосална за българските стандарти заплата.
Същевременно Опоку вече се присъедини към лагера на разградчани и проведе няколко занимания с тима.
Освен със златния медал от световни финали ганайският футболист може да се похвали и с един сребърен от Купата на африканските нации от 2010 година. За мъжкия тим на страната си е изиграл 9 мача.
Старши треньорът на шампионите Ивайло Петев има желание да привлече още поне един футболист с подобни качества като тези на Емил Гъргоров, а ганаецът отговаря на изискванията. За разлика от Бадема обаче Опоку е доста по-здрав физически. Той обаче ще изкара пробен период при шампионите, тъй като не е играл от няколко месеца. Щабът на „орлите“ има опасения, че той не се намира в добра кондиция и иска да се увери, че притежава необходимите качества, за да подсили тима в квалификационните кръгове за Шампионската лига. Освен него на проби в отбора е още и офанзивният полузащитник Франк Гуела. 
„Лудогорец“ вече стартира първия си подготвителен лагер преди началото на сезона в Смолян. Досега разградчани тренираха в София в квартал „Драгалевци“, като паралелно с това минаха и медицински изследвания.
Вторият подготвителен лагер на „Лудогорец“ ще се проведе в Австрия между 24 юни и 6 юли, като там ще бъдат изиграни и голяма част от приятелските мачове.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване