06/10/12 13:54
(http://www.klassa.bg/)

„Маями Хийт“ спечели титлата в Източната конференция на НБА

Отборът на „Маями Хийт“ спечели титлата в Източната конференция на НБА, след като постигна победа с 4:3 над тима на „Бостън Селтикс“ във финалния плейоф. След страхотна игра на звездното трио на „горещите“ Леброн Джеймс, Крис Бош и Дуейн Уейд „Маями“ успя да победи трудно „Бостън“ със 101:88 в двубой номер 7 и по този начин да триумфира с трофея в Източната конференция, въпреки че изоставаше с 2:3 в серията.
„Горещите“ започнаха много нервно двубоя и в началните му минути направиха много грешки, като в един момент допуснаха изоставане с 11 точки. „Бостън“ спечели първите две части и поведе с 53:46 на почивката, но след паузата „Маями“ направи впечатляваща последна четвърт, спечелена с 28:15, в която Леброн Джеймс, Крис Бош и Дуейн Уейд реализираха всичките точки за тима си.
Леброн Джеймс завърши срещата с актив от 31 точки – 9 успешни стрелби при 21 опита от игра и 12 точни от 17 изпълнение наказателни удара, като добави и 12 борби и две асистенции. Крис Бош пък отново доказа, че е много важна част от отбора. Крилото вкара рекордните в кариерата си три тройки, пропусна само две от десетте си стрелби и завърши двубоя с 19 точки и 8 борби. Бош изигра ключова роля за победата в мач номер 7, след като завърши с 19 точки и вкара рекордните в кариерата си три тройки.
Така във финала за титлата на НБА един срещу друг ще се изправят тимовете на „Маями“ и „Оклахома“. „Оклахома“ стигна до битката за златото, след като спечели купата в Западната конференция след победа с 4:2 във финалния плейоф над „Сан Антонио Спърс“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване