06/11/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Емил Марков триумфира на първия турнир Renault Golf Cup

Един от най-добрите родни голфъри Емил Марков триумфира на първия турнир Renault Golf Cup. Той спечели надпреварата в дивизия „А“ на обновеното голф игрище „Св.София“ със сбор от двата дни 142 удара. Марков заслужи и наградата за грос резултат от 150 удара. Негови подгласници станаха Живко Тенев и Кийт Флийт - и двамата с общ резултат от 144, като Живко Тенев зае второто място с по-добър резултат от втория кръг от 71 удара срещу 73 на третия в класирането. Над 80 играчи стартираха в турнир Renault Golf Cup, който се проведе в два кръга на игрището "Света София" край Равно поле. Състезанието на 36 дупки се игра в две дивизии: дивизия „А“: хендикап 0 - 14 - индивидуален стоук плей на 36 дупки, дивизия „В“: хендикап 15 - 28 - индивидуален стейбълфорд на 36 дупки. По време на турнира бе представен новият модел Renault Megane RS, като всички участници и гости имаха възможност да изпробват лично качествата на този елегантен автомобил. Горещото време постави на изпитание издръжливостта на голфърите и в неделя.
В дивизия „В“ младият състезател Райън Стайков удържа преднината от първия ден и извоюва победата със сбор от 82 точки – 44 от първия и 38 от втория кръг. Вторият от първия ден Георги Демирев също запази позицията си и завърши с общ резултат 79 стейбълфорд точки. На трето място се класира Никол Бланкенбург, която в неделя постигна 41 точки и събра общо 75 точки от двата кръга.
Наградата за най-близо до дупката на 15-а дупка бе спечелена от София Селдемирова, а приза за най-дълъг удар на 9-а дупка отиде при Андон Тушев. Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на Renault Nissan Bulgaria Бернар Нувиал и от новия генерален мениджър на голф клуб “Св. София” Клаудио Марини.
Освен купи за първите трима в двете дивизии, организаторите от Renault Nissan Bulgaria бяха приготвили и награда от 200 евро, която бе изтеглена на томбола със скоркарти от Бернар Нувиал. Най-голям късметлия се оказа Дейвид Хемпсън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване