06/11/12 16:07
(http://www.klassa.bg/)

„Кокаинова кралица“ поиска да бъде екстрадирана в Италия

Петя Данова, която бе задържана при международната операция „Кокаинови крале“, подписа декларация, че иска да бъде предадена на италианските власти.
Състав на Софийския градски съд (СГС) гледа искането за екстрадиция на Данова, за която има издадена Европейска заповед за арест (ЗЕЕЗА). От днес тече тридневен срок, в който подсъдимата може да отнеме съгласието си. В седемдневен срок след изтичането му съдът ще излезе с решение. Така Данова ще бъде съдена в Италия за трафик на наркотици, след което ще се върне да излежи наказанието си в България, посочи прокурорът по делото.
Бащата на Петя Данова показа пред медиите международния й паспорт, с което да опровергае обвинението, че е пренесла 100 грама кокаин от Амстердам до Милано през март 2006 г.
Софийският градски съд не даде ход на делото срещу друг задържан при акцията „Кокаинови крале” - Матей Боев, който също трябва да бъде екстрадиран в Италия. Той се яви лично, но без адвоката си. Оказа се, че защитничката му има ангажимент в Сливенския районен съд. Делото беше отложено за 18 юни.
Боев е смятан за дясната ръка на сочения за бос на международната престъпна група - Евелин Банев-Брендо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване