06/11/12 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Моуриньо разкритикува тактиката на Испания срещу Италия

Треньорът на „Реал“ (Мадрид) Жозе Моуриньо разкритикува тактиката на Испания в мача срещу Италия (1:1). Тогава селекционерът на "Ла фурия" Висенте дел Боске реши да заложи на състав без чист нападател, като донякъде такава роля изпълняваше Франсеск Фабрегас. Според Специалния обаче тази схема е намалила нападателната мощ на тима и това е една от причините да не стигне до успеха в мача с "адзурите". "Това не беше най-добрата тактика. Не може да се разчита само на непрестанните подавания между Шави, Иниеста и Фабрегас, без да се създава реална опасност пред Буфон. Халфовата линия на Испания доста се стараеше в мача, но тимът бе стерилен в атака", смята Моуриньо.
За сметка на това португалецът остана впечатлен от представянето на италианците в мача и особено от добре построената им защита.
"Италия стартира кампанията много силно. Тимът показа страхотна дисциплина, особено в защита. С подобна игра те могат да стигнат далеч в турнира. Испания не успя да спре Пирло, а когато той играе освободено, може да създаде доста проблеми. Де Роси пък се оказа жокерът в тима и доказа, че е страхотен футболист", аргументира се Моуриньо.
В същото време Висенте дел Боске отговори на критиките за неправилна тактика. Той заяви, че не е недоволен от представянето на отбора си срещу Италия, и вярва, че спорното му решение да започне без изявен нападател е дало резултат.
"Ние работихме здраво и положихме усилия, каза той. Доволни сме от работата си и от резултата. Искахме да имаме превъзходство в полузащита. Така можехме да притежаваме топката и да достигаме много напред в атака. Давид Силва, Сеск и Андрес Иниеста достигаха много добре от втората линия на атаката и мисля, че се справиха добре в много моменти", заяви бившият треньор на „Реал“ (Мадрид).
"Планът не се разви лошо, каза още треньорът. Сеск се справи добре в тази позиция. Когато Фернандо Торес влезе, мачът се отвори. Имахме повече положения, но пък повече имаха и те и не бива да забравяме това. Времето ще покаже дали това е добре или не."
На моменти Испания изглеждаше, сякаш учудващо трудно задържа топката, особено през първата част, но Дел Боске побърза да поздрави съперника си.
"Знаехме, че Италия ще ни пресира високо, защото искаха инициативата, каза той. Аз бях предупредил, че те са много опасни, и случаят бе точно такъв", заяви още наставникът на световните и европейски шампиони.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване