06/11/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Националният отбор на България по волейбол ще бъде в по-леката група на Игрите в Лондон

Националният отбор на България по волейбол може да се надява на много добър жребий за олимпийския турнир на Игрите в Лондон през това лято. Родните волейболисти спечелиха бленуваната квота за Игрите, след като спечелиха втория квалификационен турнир в София. Възпитаниците на Радостин Стойчев записаха три победи – над Пакистан, Франция и Египет, и по този начин намериха място сред 12-те участника на олимпийските игри.
Според предварително подготвените документи на Международната федерация по волейбол (FIVB) и Международния олимпийски комитет волейболният турнир трябва да раздели 12-те отбора участника в 2 групи, като ги разпредели там според световната ранглиста към момента по метода „змейка“. Това означава, че водачи на двете предварителни групи трябва да бъдат домакинът Великобритания и лидерът в световната ранглиста Бразилия. Това означава, че според класирането в последната световна ранглиста България ще трябва да попадне в по-леката група „А“, където водач е домакинът Великобритания, а освен това в нея ще попаднат отборите на Италия, Полша, Аржентина и Тунис. Българските волейболисти ще избегнат директен сблъсък още в предварителните групи със световните шампиони от Бразилия, олимпийските шампиони от САЩ, европейските първенци от Сърбия, победителите в Световната лига през 2011 г. от Русия и много силния тим на Германия. Първите 4 тима в двете предварителни групи се класират за участие на 1/4-финалите, като се срещат на кръст първият от едната група срещу 4-тия от другата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място пък играят един срещу друг посредством жребий.
Най-доброто класиране на България в досегашните седем участия на отбора е второто място от Москва '80 под ръководството на Тодор Пиперков. Мъжкият волейболен турнир в Лондон 2012 започва на 29 юли, а първата фаза завършва на 6 август. Два дни по-късно са 1/4-финалите, а финалът е на 12 август.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване