06/11/12 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Посланик Джеймс Уорлик: Районът на Варна и Северното крайбрежие има потенциал да бъде световна дестинация

Вярвам, че районът на Варна и Северното крайбрежие може да се превърне в туристическа дестинация от световно ниво. Това каза американският посланик у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик, който пристигна в курортния комплекс “Албена”, за да вземе участие в международния медиен фестивал Mediamixx 2012. Дипломатът е сред участниците в дискусионния панел “Медийните войни или медиите между свободата, бизнеса и политиката”.
“Най-хубавата част от България според мен е тук в тази част на страната”, добави Уорлик. “Албена” е един прекрасен комплекс и се радвам, че ще бъде отворен съвсем скоро новият хотел, който ще бъде кръстен на името на американската авиаторка Амелия Ерхард. Казвам на всичките си приятели зад Океана, че тук има 3 голф игрища, които са на световно ниво и са само на 10 минути от Албена”, посочи още посланикът.
Джеймс Уорлик се ангажира да популяризира България като страна сред най-красивите в света и особено района на Варна сред американците и САЩ. Съпроводен от Красимир Станев – изп. директор на “Албена” АД , Поли Карастоянова, Георги Кузмов и Петър Димитров, дипломатът направи чартърен 20-минутен полет от летището в Балчик. “Това ще бъде една входна врата за туристите, които идват отвън към страната ви. Wizzair, easyJet ще летят директно до Балчик, а това е голямо предимство”, заяви Уорлик, като отправи и посланието “Пазете природата!”
Американският посланик уточни, че все още няма дата за отпътуване от страната ни. Той коментира свършеното през мандата си така: “Една от целите ми бе да привлека повече американски инвеститори. И в много сектори от икономиката ви те вече са тук, което е добре и за двете държави.”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване