06/12/12 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Волейболът затъна по пътя за Лондон

Бленуваната мисия Лондон стана невъзможна за националния отбор по волейбол. В неделя вечер волейболистите ни се класираха за олимпиадата, а в понеделник типично по български се разпаднаха и потънаха в блатото по пътя към мъглявия остров.
Тръгнаха си доказалият се в световен мащаб специалист Радостин Стойчев и най-добрият роден волейболист в последното десетилетие Матей Казийски. Сега се очаква двамата да бъдат последвани и от други момчета, несъгласни с политиката на федерацията, предвождана от „незаменимия“ Данчо Лазаров. Така че, както е тръгнало, на новопостроената спортна арена около Лондонското сити ще трябва да се събличат приличащите на сумисти бивши волейболни легенди Любо Ганев и Борислав Кьосев, най-известният инженер на републиката Данчо Лазаров и печатарят Петър Кънев.
Навярно междуличностните битки този път са на път да ликвидират най-успешния български колективен спорт за всички времена по подобие на много други родни спортове. А напускането на Радостин Стойчев и Матей Казийски е показателно, че България трайно губи най-достойните си синове, за да могат разни паразити необезпокоявано да си редят прозрачните пасианси. По подобен начин на 13 май 2010 година най-добрият български футболист Димитър Бербатов прекрати огорчен и отвратен участието си в националния отбор по футбол. Представянето на този отбор след това решение може да се определи само като катастрофално.
Още по-жалкото в случая е, че българският волейбол в последните 30 години е отбор, за който няма непреодолим съперник в света. Все едно във футбола да сме на нивото на Испания и Бразилия!
Така че шансът за спасение на волейбола е само един. Данчо Лазаров и цялата свита около него да си тръгне, а Радостин Стойчев и Матей Казийски да се върнат на бял кон. Подобно чудо стана във футбола през 1994 година, когато Димитър Пенев беше уволнен за ден, а Христо Стоичков заплаши с бойкот. Впоследствие всички помнят само незабравимото американско лято, което дари едни от най-радостните мигове на страната ни. Ако този сценарий не се случи сега, ще сме и на волейболната опашка в Европа, както във всичко останало.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване