06/12/12 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Константинов подаде оставка като вицепрезидент на волейболната федерация, спрягат го за поста на Лазаров

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Ивайло Константинов подаде оставка. Основен мотив за решението му е скандалът между ръководството на БФВ и екипа на селекционера Радостин Стойчев. Константинов подава оставка и като член на Управителния съвет на федерацията. В мотивите си той припомня, че е бил гарант на Стойчев пред ръководството. "Решението ми е породено и от факта, че е против принципите ми администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор", пише в декларация до медиите Константинов. Той уточни, че говори за думите на отказалия се Матей Казийски заради ръководството на федерацията.
Любопитно е, че Константинов беше единственият член на УС на БФВ, който беше против уволнението на Стойчев след загубата с 1:3 от Германия в първия квалификационен турнир за олимпийските игри. Той беше и единственият, който заяви открито, че ще подаде оставката си при провал.
Според информация на „Класа“ именно Константинов ще е човекът, когото Радостин Стойчев ще издигне и подкрепи за президент на БФ Волейбол на общото събрание тази седмица в Правец. Стойчев е със специална покана за събитието. Новината съобщи президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров. "Научих от медиите, че г-н Стойчев е поискал да участва в събранието ни в Правец. Чрез вас му съобщавам, че е добре дошъл", каза шефът на централата. Междувременно се разбра, че един от членовете на УС - Любо Ганев, няма да присъства на събранието заради неотложни бизнес дела.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване