06/12/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

КФН си търси нова централа за 52 хил. лв. на месец

Комисията за финансов надзор пусна обява за нова сграда под наем за институцията. Ведомството в момента се помещава в офиси на ул. „Шар планина“, но договорът им за наем изтича в края на юни. Изискването на комисията е площта да не е по-малко от 3200 кв. м при цена не повече от 52 920 лв. месечно. Годишният разход за наем реално е 635 хил. лв. с ДДС. В момента месечният наем е 36 хил. евро. Срокът на договора за наем трябва да е не по-кратък от 5 г. и не по-дълъг от 10 години. Сградата трябва да е в центъра на София, в близост до Народното събрание, Министерския съвет, БНБ, президентството и други държавни учреждения. Трябва да разполага с достатъчно площ, която да позволява обособяване на самостоятелни кабинети на ръководния състав. КФН е предявила и технически изисквания към бъдещата си централа. Тя трябва да е със структурно окабеляване, да има сървърно помещение от минимум 22 кв. м, както и да разполага със системи за контрол на достъпа, за видеонаблюдение, за пожароизвестяване и сигнално-охранителна система.
Припомняме, че преди години КФН се помещаваше в реновирана и оборудвана специално за дейността й сграда на ул. „Врабча”, но в момента там е централата на НДСВ. Преди това регулаторният орган се помещаваше и в държавни сгради и съответно не плащаше наем. През 2005 г. се наложи да напусне сградата на пл. „Св. Неделя“, тъй като тя бе отдадена на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване