06/12/12 15:04
(http://www.klassa.bg/)

„Лос Анджелис“ триумфира с историческа първа титла на НХЛ

Калифорнийската мечта се превърна в реалност и „Лос Анджелис Кингс“ стана шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. „Кралете“ победиха у дома „Ню Джърси“ с разгромното 6:1 и заслужено триумфираха с купа „Стенли“ с 4-2 победи във финалната серия. Така „Лос Анджелис“ стана първият отбор, който завършва на осмо място в редовния сезон и след това печели титлата в НХЛ. Отборът от Калифорния водеше с 3:0 победи, но след това „Ню Джърси“ успя да спечели два поредни мача и да върне интригата в серията.
При числено превъзходство в разстояние на четири минути по време на първата част Дъстин Браун, Джеф Картър и Тревър Люис се разписаха и дадоха солиден аванс в полза на „Лос Анджелис“. След края на първите 20 минути публиката в препълнената зала „Стейпълс сентър“ скандираше: „Искаме купата.“ Минута и половина след началото на втората третина Картър вкара още едно попадение в полза на „Лос Анджелис“, но нападателят Адам Енрике върна един гол в полза на „дяволите“. В третата част Тревър Люис и Мат Грийн реализираха нови попадения и оформиха крайното 6:1 в полза на „кралете“, които печелят купа „Стенли“ за първи път в историята си.
В същото време вратарят на „Лос Анджелис Кингс“ Джонатан Куик беше избран за най-полезен играч в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Той допусна едва седем гола в общо шест срещи от финалната серия. По време на финалната серия Куик спаси 125 от общо 132 удара, отправени към неговата врата. През миналия сезон Тим Томас, страж на шампиона за 2011 година „Бостън“, също се поздрави с приза за най-полезен играч.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване