06/12/12 16:52
(http://www.klassa.bg/)

Найден Найденов и Георги Петров ще водят националния отбор по волейбол в Аржентина

Помощниците на подалия оставка селекционер Радостин Стойчев Найден Найденов и Георги Петров ще водят мъжкия национален отбор при участието му във втория турнир от група „D“ на Световната лига в Аржентина. В столицата Буенос Айрес от 15 до 17 юни българите ще играят с повечето от резервните състезатели срещу тимовете на Аржентина, Германия и Португалия. Извън тима са отказалият се в понеделник от държавния тим Матей Казийски, капитанът Владимир Николов, титулярният разпределител Андрей Жеков, центърът Николай Николов, посрещачът Тодор Алексиев и либерото Теодор Салпаров. В групата от 12 волейболисти не попадна втори диагонал заради контузии на Боян Йорданов и Данаил Милушев.
Същевременно президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви, че Радостин Стойчев иска неизпълними неща и като процедура е абсурд Управителният съвет да си подаде оставката. Той заяви още, че писмена оставка от досегашния селекционер Радостин Стойчев няма и че са очаквали той да остане начело на тима. "Тази оставка много силно ни изненада, тъй като очаквахме да води отбора за олимпийските игри, още повече че под неговото ръководство този отбор спечели квалификацията", заяви Лазаров на пресконференция по повод оставката на Стойчев.
"След като разбрахме за това негово искане и желание, естествено, не беше прието с възторг от членовете на Управителния съвет. Ние сме принудени от обстоятелствата да взимаме бързи решения, тъй като част от отбора излиза в почивка, а другата част заминава за Аржентина и Португалия", добави волейболният бос.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване