06/12/12 16:44
(http://www.klassa.bg/)

С песни и танци Чавес влезе в надпреварата за нов мандат

С танци и песни, нахлупил своята прословута червена барета, Уго Чавес излезе от "сянката на рака", за да открие своята кампания за преизбиране като президент на Венецуела, предаде АП. Въпреки че изглеждаше изморен и пребледнял на влизане в националната избирателна комисия при внасяне на документите за кандидатурата му, по-късно Чавес демонстрира много енергия и прекрасно настроение. След като държа реч, продължила 2,5 часа, за радост на поддръжниците си, той дори пя фолклорна песен от областта, където е израснал.
Шоуто в понеделник вечер бе в отговор на 10-километровия маратон в неделя, организиран от неговия опонент - 39-годишния опозиционен лидер Енрике Каприлес. Бягането редом с хиляди поддръжници се реализира буквално преди внасяне на документите в централната избирателна комисия.
"Каприлес може да бяга колкото си иска. Но това не значи, че е способен да ръководи страната", обобщи една от хилядите поддръжници на Чавес. Жената се е възползвала от социална програма на правителството и е заменила паянтова барака с държавен апартамент в приличен квартал.
Опонентът на Чавес от месеци обикаля страната и се среща с избиратели, използвайки периода, в който настоящият президент се лекуваше от рак в Куба. Политически анализатори коментират, че Чавес много успешно е успял да избяга от образа на "болния президент", трансформирайки го в образа на "мъченик". Въпреки борбата с тежката болест той успява да затвърди позициите си преди предстоящата битка за президентския пост на 7 октомври.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване