06/12/12 16:19
(http://www.klassa.bg/)

София за втори път ще е домакин на изложение „Европа за нас“

София за втори път ще стане домакин на специализираното изложение „Европа за нас“, което ще се проведе от 16 до 18 юни пред Националния дворец на културата. Инициативата има за цел да представи на обществеността всички оперативни програми в България, финансирани чрез Структурните и Кохезионния фонд на ЕС. Изложението се осъществява под патронажа на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и се организира от Българския икономически форум в партньорство с представителството на Европейската комисия в България и Столична община.
Официалното откриване на изложението е на 16 юни от 11:00 часа пред НДК в София, на което ще присъстват министър Томислав Дончев, ръководителят на представителството на ЕК у нас Зинаида Златанова и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Покана за участие в церемонията е отправена и към посланиците на Кралство Дания, която в момента председателства ЕС, и на Кипър, която ще поеме председателството в началото на м. юли т.г.
В рамките на изложението „Европа за нас“ посетителите ще имат възможност да получат ценна информация за възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми, както и конкретни примери за успешни европейски проекти. Работното време на изложението в събота и неделя е от 10 до 19 ч, а в понеделник – до 15 ч. В програмата на събитието са предвидени още забавления и атрактивни представления на открита сцена с участието на самодейни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители.
В третия ден на изложението от 10 ч в зала 6 на НДК ще се проведе публичен дискусионен форум на тема „Научени уроци от настоящия програмен период”. В него на въпросите на присъстващите ще отговарят представители на всички оперативни програми, Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, Програмите за трансгранично сътрудничество и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване