06/13/12 14:40
(http://www.klassa.bg/)

Англия e с най-лоши игрови показатели на Евро 2012 досега

Националният отбор на Англия спечели точка от равенството 1:1 с Франция на старта на Евро 2012. Това накара феновете на „Трите лъва“ да се зарадват и да бъдат оптимисти в предстоящите мачове на тима срещу Швеция и Украйна. Никой обаче не хареса играта на отбора на Рой Ходжсън. Оказва се, че според статистическо проучване след изиграването на първите мачове в груповата фаза от всички 16 тима англичаните са с най-лоши игрови показатели. Островитяните са последни по точни удари, отправени удари и пасове в полето на съперника. Данните явно показват колко дефанзивно е играл тимът на Рой Ходжсън.
Англичаните са владеели топката 35,1% от времето срещу Франция. По-малко имат единствено италианците - 34,1%. „Адзурите“ обаче имат извинението, че играха срещу царете на владението Испания, които на всичкото отгоре бяха с шестима полузащитници и без нападател. Иберийците са №1 по показателя с 65,9%.
Англичаните трудно си подават топката. Това показва статистиката. Те направиха общо 345 паса срещу Франция. След първите мачове по-малко има единствено Гърция - 330. Но елините играха едно полувреме с човек по-малко срещу Полша. От тези 345 паса на Англия едва 50,8% са били в полето на съперника - най-лошият резултат от всички. Дори Италия е направила 54,5% от пасовете си в другата половина. Хърватите са №1 по този показател с 63,7%. По отношение на ударите англичаните пак дишат прахта на останалите. Те отправиха един точен удар - гола на Лескът. Всички други отбори стреляха повече и по-точно. Дори гърците отправиха 2 точни удара. Като цяло Англия ритна пет пъти към вратата на Франция - отново най-ниско постижение, заедно с Дания (също 5). Холандците стреляха най-много в първите мачове - 27 пъти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване