06/13/12 14:24
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров започна с победа на турнира AEGON в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира AEGON Championships в Лондон, който е с общ награден фонд от 625 000 евро. В двубой от първия кръг на надпреварата родният талант победи квалификанта Боби Рейнолдс от САЩ с 2:0 сета (6:3, 7:5). Григор Димитров започна по великолепен начин срещата, след като последователно спечели своето подаване и проби сервиса на своя съперник. Благодарение на солидния си аванс, българинът затвори първия сет с 6:3 без особени затруднения. Ситуацията се повтори и през втория сет, като Григор Димитров поведе с три гейма по идентичен начин. Този път обаче Боби Рейнолдс не се даде лесно и стигна до 5:5, но класата на българина пролича и той завърши двубоя с нов пробив за 7:5.
Победата осигури на Григор Димитров 10 точки за класацията на АТР и 5000 евро от наградния фонд. Във втория кръг на турнира българинът ще срещне номер 14 в основната схема Жил Мюлер от Люксембург, който победи Лайъм Броуди от Великобритания с 2:0 сета (6:2, 6:1).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване