06/13/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Евакуираха блок в „Красна поляна“ заради боеприпаси

Служители на ГДБОП евакуираха блок в „Красна поляна“ заради опасни взривни вещества, които складирал в апартамента и мазето си единият от живеещите там.
Операцията е започнала в село Дерманци, област Ловеч, и е продължила в столичния жк “Красна поляна“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Към 3.10 часа в сряда в стопанска постройка в ловешкото с. Дерманци е възникнал пожар. Имотът е собственост на 76-годишен мъж. На мястото на произшествието са изпратени служители на полицията и следствието в Ловеч. Те установяват, че в постройката, където е възникнал огънят, са били съхранявани лесно запалими и избухливи химически вещества. Мястото е посетено от служители на ГДБОП и е извършен оглед от следовател.
В хода на незабавно предприетите действия е изяснено, че взривилите се вещества са оставени на съхранение от сина на собственика на имота. Той е задържан и в разговор с него станало ясно, че в обитаваното от него жилище в столичния жк "Красна поляна" и в мазето към апартамента той държи неустановено количество силно реактивни химически и взривни вещества, оръжие и боеприпаси. Създадена е организация за обезопасяване на района, изведени са хората, които живеят във входа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване